Türkiye Avrupa Vakfı

Türkiye Avrupa Vakfı , insanlığın ortak değerlerini, bu çerçevede insan hakları, demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerini korumayı ve geliştirmeyi temel amaç saymaktadır. İ

Türkiye Avrupa Vakfı, sendika ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin, Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerinde uzmanlaşmış çok sayıda akademisyen, teknokrat ve politikacıların katımıyla oluştu. Türkiye Avrupa Vakfı’nda, Türk-İş, DİSK ve Hak-İş gibi işçi sendikalarının başkanları, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği, Diş Hekimleri Birliği, Eczacı Odaları Birliği ve Veteriner Hekimleri Odaları Birliği gibi meslek kuruluşlarının başkanları, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri konusunda ya da kendi alanlarında uzman ve akademisyen kişiler ile, bir kısım eski bakan ve milletvekili de bulunuyor.

Unvanı :Türkiye Avrupa Vakfı
Kuruluş Yılı :07 Kasım 2000
Adresi :Koşuyolu Mahallesi. İsmail Paşa Sokak. No: 47 PK:34718,
Kadıköy-İstanbul/Türkiye
Telefonu :0216 339 70 72
Maili :info@turkiyeavrupavakfi.org
Web adresi :https://turkiyeavrupavakfi.org/
Faaaliyet Alanı :Avrupa bütünleşmesi ve ortak Avrupa bilincinin oluşturulması çerçevesinde, Türkiye’nin gerek Avrupa Birliği’ne tam üyelik aşamasında ve gerekse tam üyelik sürecinde yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak

Türkiye Avrupa Vakfı’nın Faaliyetleri ve Projeleri

Sivil Toplumun AB Müzakere Sürecine Aktif Katılımı Projesi

Sivil Toplumun AB Müzakere Sürecine Aktif Katılımı Projesi; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen AB ve Türkiye arasında Sivil Toplum Diyaloğu – 3. Siyasi Kriterler Hibe Programı altında, Türkiye Avrupa Vakfı tarafından Avrupa Ulusal Sivil Toplum Dernekleri Ağı (ENNA) ve Uluslararası Avrupa Eğitim Merkezi (CIFE) ortaklığıyla yürütülmektedir.
Projenin genel hedefleri; (1) sivil katılımı canlı tutmak, sivil toplumun katılım sürecine olan ilgisini artırmak ve katılımcı demokratik kültürü teşvik etmek yoluyla Türkiye’nin AB’ye katılım süreci için yeni bir ivme yaratmak (2) Kamu politikalarının şeffaflığı ve hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi sayesinde STK’lar ve kamu otoriteleri / kurumları arasında sürdürülebilir diyalog mekanizmaları ve işbirliklerinin kurulması ile kamusal karar verme süreçlerine STK’ların etkin katılımını sağlamak için devam eden çabalara katkıda bulunmaktır. Proje özel hedefi; etkili savunma ve politika yapımında aktif katılım için gerekli araçlar ve becerileri sağlayıp, gerekli mekanizma ve bağlantıları kurarak ulusal ve AB düzeyinde Türkiye’nin AB üyelik sürecinde STK’ların rolü ve etkisini güçlendirmenin yanı sıra daha fazla şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılım sürecinin tüm boyutlarına sivil katılım için lobi faaliyetleri yürütmektir.

Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Aktif Katılım Projesi

Türkiye Avrupa Vakfı, Şubat 2016 tarihinde Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu 4 Programı kapsamında sağlanan finansal destek ile “Bölgesel Kalkınma Ajanslarına Aktif Katılım” başlıklı yeni projesini uygulamaya başlamıştır. 12 ay sürecek projenin temel hedefi yerel kalkınma politikalarının daha katılımcı bir şekilde tasarlanması ve uygulanmasıdır. Kalkınma politikalarında yerel/bölgesel düzeydeki en önemli aktörler konumundaki Kalkınma Ajanslarının faaliyetleri üzerinde yoğunlaşan projenin spesifik amaçları şu şekilde sıralanabilir:
1. Yerel düzeydeki kalkınma politikalarının temel aktörlerinin kapasitelerini arttırmak yoluyla bu politikaların belirlenmesi süreçlerine sivil toplumun aktif katılımının sağlanması ve diyalog ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi.
2. Türkiye’deki Bölgesel Kalkınma Ajansları ile başta Fransa ve Polonya olmak üzere AB üyesi ülkelerdeki benzer kurumlar arasında diyalog ve interaktif bilgi ve deneyim paylaşımı olanaklarının yaratılması.
3. Türkiye’de yerel/bölgesel kalkınma politikaları, Bölgesel Kalkınma Ajanslarının faaliyetleri ve kalkınma politikalarına sivil katılımın önemi konularındaki farkındalığın arttırılması.

Türkiye Avrupa Vakfı’nın sitesini ziyaret edin

Türkiye Avrupa Vakfı’nın, insanlığın ortak değerlerini, bu çerçevede insan hakları, demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğü ilkelerini korumayı ve geliştirmeyi temel amaç saymaktadır. Vakıf hakkında detaylı bilgi edinmek ve iletişim kurmak için lütfen vakfın sitesini ziyaret edin. Vakfın sitesine ulaşmak için https://turkiyeavrupavakfi.org/ linki tıklayın.

SORU SORMAK için lütfen linke tıklayıp açılan sayfada sorunuzu sorunuz.

WEB sitemizde yer verilen açıklamalarımız, hukuki görüş ve tavsiye niteliğinde olmayıp, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. İşbu web sitesinin içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vakıf, İktisadi İşletme, Vakıf Üniversitesi, Aile Vakfı, Yardımlaşma Vakfı Nasıl Kurulur? Vakıflar Vergi Muafiyetini Nasıl Alır?

Nasıl Kurulur?

Vakıf, Vakıf İktisadi İşletmesi ve Vakıf Üniversitesi'nin kuruluş işlemleri İle ilgili ayrıntılı bilgilere buradan Ulaşabilirsiiniz.
Devamını Oku

Makaleler & Duyurular

Vakıflarla ilgili mali, idari ve mevzuat konularında yazılmış makalelere bu sayfadan ulaşabilirsiniz...
Devamını Oku

Sorular & Cevaplar

Aklınıza takılan tüm soruları kolay soru, zor soru demeden sorabilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede cevap verecektir.
Devamını Oku

Vakıflarla İlgili Mevzuat

Vakıflarla İlgili kanun, yönetmelik ve tüzük Hepsi bir arada..
Devamını Oku
Tüm bu sebeplerden dolayı bu sayfada sivil toplum kuruluşlarının en önemlilerinden vakıflarımızı tanıtmaya çalışacağız. Onun için her hafta vakıflarımızı tanıyalım sayfamızda faaliyetleri ile öne çıkan vakıflarımızdan birini tanıtacağız. Faydalı olması dileği ile…

Vakıflarımızı Tanıyalım

Bu sayfada her hafta bir vakfımızı tüm yönleriyle tanıtıyoruz...
Devamını Oku

Türkiye'deki Vakıflar

Türkiye'de faaliyet gösteren vakıflar... İl, il, adresleri ve telefon numaraları
Devamını Oku