ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı, 2016 yılında çoğunluğu Dokuz Eylül Tıp Fakültesinden mezun hekimlerden oluşan 36 kişi ile yola çıkmıştır. Kurucularının, yetiştikleri topluma gerek mesleki ve gerekse vatandaş olarak bu güne değin yaptıkları katkının, birlikte yaratacakları sinerji ile bu güne iz bırakacak geleceğe değer yaratacak sistematik ve sürdürülebilir bir oluşum içinde, aklın ve bilimin yol göstericiliğini benimsemiş, insan haklarına saygılı, Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak için Üniversite Öğrencilerine karşılıksız burs ve destek vermek amacıyla kurulmuş bir vakıftır.
Unvanı : | Atlas Sağlık Eğitim Vakfı |
Kuruluş Yılı : | 2016 |
Adresi : | Kemalpaşa mah. 7087 Sk. No: 60/2-A Bornova-İzmir |
Telefonu : | 0 (232) 440 2 500 |
Maili : | info@atlasvakfi.org |
Web adresi : | https://www.atlasvakfi.org |
Faaaliyet Alanı : | Üniversite öğrencilerine burs |
Atlas Vakfı’nın Faaliyetleri
Öğretim hayatında başarılı gençlerin Üniversite eğitimleri döneminde maddi olarak destek vermek kadar onların, sosyal ve kültürel açıdan da gelişmelerine katkı sağlayacak projeler ve eğitimler düzenliyoruz. Aklı ve bilimin ışığında sorgulayan, insanlık ve ülkesi için iyi bir gelecek hayal eden, toplumsal sorunlara duyarlı, iletişim becerileri gelişmiş, öz-değerlerine saygılı, düşünen, üretken, uzlaşmacı, ileri görüşlü, sorumluluk ve özgüven sahibi, saygılı bireylerin yetişmesi her ülkenin en büyük zenginliğidir. Ancak bunun sadece örgün öğretimle olmayacağının bilincindeyiz. Gençlerimizin kendilerini geliştirme süreçlerine katkı sağlayabilmek bizim en önemli hedeflerimizden biridir. Hayallerinin peşinden gidebilen, fark yaratma gücünün bilincinde gençler yetiştirmek en büyük başarımız olacaktır. Gerek birey, gerek toplum olarak daha iyi bir yaşam hepimiz için mümkün. Bu inanca sahip, önce kendileri, sonra toplum ve ülkeleri için daha iyisini hayal eden, hayallerini gerçekleştiren gençlerle Türkiye’miz ilerleyecek; bilimsel, teknolojik, sanat ve kültürel gelişmelerin yanında güvenli ve mutlu bir ülke olarak varlığını sürdürecektir.
ATLAS vakfı desteklediği öğrencileri sorgulamaya, araştırmaya, eleştirmeye yönlendirerek yaratıcılıklarını teşvik ederek, gençlerin öz becerilerini güçlendirmektedir. Kültüre ve sanata duyarlılığı, hoşgörüyü, yaşam boyu öğrenme ve kendini yenileme gibi öz becerileri geliştirmek amacıyla eğitim programları düzenlemektedir. Diğer vakıflardan bizi ayıran en temel özelliğimiz yürüttüğümüz ‘Yol Göstericilik Programı’ mızdır. Gençlerimize bir yandan maddi destek verilirken; bir yandan da bireysel ilgi ve yeteneklerini gözeterek, sahip oldukları potansiyeli en üst seviyeye çıkması için için çalışmayı ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.
Neden Atlas?
ATLAS VAKFI adını, binlerce yıllık tarihi zenginliğe sahip, kültürleri harmanlayan efsanelere ve söylencelere ev sahipliği yapan Anadolu’nun bereketli topraklarında doğan mitolojik bir öyküden esinlenmiştir. Anadolu mitolojisinin altında, bu güzel topraklarda geçen Yunan Mitolojisinde Tanrıların kralı Zeus, Atlas’a çok kızmış ve onu sonsuza kadar Gök Kubbeyi sırtında taşımakla cezalandırmıştır. “Atlas’ın yükü” yüzyıllar boyunca edebiyat, görsel sanatlar ve felsefede sorumluluk, dayanıklılık, görev, sorgulama, astronomi ve keşifle ilişkilendirilmiştir. Bu mitolojik dayanakla Tıpta kafatasını taşıyan ilk omura “Atlas” adı verilmiştir. Kafamızı destekleyerek, hareket etmesini sağlayarak çevremizi ve dünyamızı keşfetmemizi sağlayan, aklın, dimağın yükünü taşıyan bu ilk omur sembolik niteliği nedeniyle vakfın logosu olmuştur. Logoda arka planda bir dünya olduğu görülür. Ancak bu dünya sadece bir gezegen ya da efsanedeki gibi bir ağırlık değil; keşfedilecek yerlerin olduğu, merak, açık fikirliliği temsil ettiğini düşündüğümüz bir harita; biraz da bu toprakların insanı olan Piri Reis’in haritasına benzer şekilde resmedilmiştir.
Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Burs Koşulları
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
2. Vakıf ilke, misyon ve hedeflerine bağlı olmak
3. Lisans düzeyinde üniversite bursu İçin 25 yaş ve altında olmak (2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında Kayıt Yaptırmak)
4. İzmir ilindeki üniversitelerden birinin 9.maddede belirtilen bölümlerine (Hazırlık sınıfı ya da 1. Sınıf) kayıt yaptırmış olmak
5. Kredi ve yurtlar kurumu (KYK) , Erasmus ve yurt dışı eğitim Programları hariç, herhangi bir kurum ya da kuruluştan burs almıyor olmak.
6. Aynı aileden başka bir kardeşe burs verilemez.
7. Bursa başvuruda gerçeğe aykırı beyan tespitinde; hak edilmiş olsa bile bursun kesileceğini kabul ediyor olmak.
8. Burs başvurusu değerlendirmeye alınmayacak öğrenciler
a- Vakıf ve özel üniversite öğrencileri
b- Açık öğretim öğrencileri
c- Ön lisans programı öğrencileri
d- Uzaktan öğretim öğrencileri
e- Devlet üniversitelerinin ücretli programlarına devam eden öğrenciler
f- Lise sonrası başka bir programı bitirmiş öğrenciler
9. Burslar
a- Tıp fakültesi öğrencileri
b- Hukuk fakültesi öğrencileri
c- Eğitim fakültesi öğrencilerine verilir.
10. Burslarda öncelik tanınacak adaylar
a-Kız öğrenciler,
b-Engelli öğrenciler
c-Şehit ve gazi çocukları
d-Ülkemizi sanat ve spor alanında milli takım düzeyinde temsil etmiş olmak
11. Mücbir sebeplerden dolayı eğitimin aksaması ya da dondurulması halinde bursta en çok bir yıllığına dondurulabilir.
12. Yüz kızartıcı suçtan mahkûmiyet durumlarında burs, vakıf yönetim kurulu onayı ile kesilir. Her yıl adli sicil kaydı istenir.
13. Başvuruların değerlendirilmesi bursiyer seçme kurulu tarafından yapılır. Kurul, değerlendirmesini öğrencilerin verdiği bilgiler doğrultusunda değerlendirir.
14. Burslar:
a- Her yıl tekrar değerlendirilir.
b- 10 ay boyunca ödenir.
c- Öğrencinin banka hesaplarına aylık bedeller halinde yatırılır.
d- 2024-2025 yılı burs bedeli 2000 ₺ dir.
15. Başvurular:
a- E-Bursum üzerinden yapılır yapılır.
b- Eylül ayında burs komitesi tarafından değerlendirilir.
c- Bursiyer seçme kurulu tam bağımsız görev yapmaktadır. Vakıf tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda seçim yapar. Hiçkimse tarafından isim önerilemez.
Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Burs Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
1. Nüfus Cüzdanı Sureti (Jpeg Formatında)
2. Vesikalık Fotoğraf (Jpeg Formatında)
3. İmzalı Vakıf Başvuru Formu (Site Üzerinden Doldurulacak)
4. Ösym Sonuç Belgesi (Jpeg Formatında )
5. Öğrenci Belgesi (Kazandığı Üniversiteden Jpeg Olarak)
6. Mernis Kaydı (E-Devlet Üzerinden)
7. Babanın Vukuatlı Nüfus Kaydı (E-Devlet Üzerinden)
8. Adli Sicil Kaydı (E-Devlet Üzerinden)
9. Anne ve Babaya Ait Bordro (E-Devlet Üzerinden veya Çalıştıkları İşyeri Muhasebesinden)
10. Başvuru Yapacak Adayın; Kendisine, Annesi ve Babasına Ait Araç Ve Tapu Kayıt Belgesi (E-Devlet Üzerinden)
11. Engelli İse Engellilik Rapor Fotokopisi
12. Şehit Ve Gazi Çocuğu İse Durumunu Bildirir Belge
SORU SORMAK için lütfen linke tıklayıp açılan sayfada sorunuzu sorunuz.
WEB sitemizde yer verilen açıklamalarımız, hukuki görüş ve tavsiye niteliğinde olmayıp, konuya ilişkin genel bilgiler içermektedir. İşbu web sitesinin içeriğinden kaynaklanan veya içeriğine ilişkin olarak ortaya çıkan sonuçlardan dolayı herhangi bir sorumluluk iddiasında bulunulamaz.
